Tervetuloa Kokonjärven suojeluyhdistyksen kotisivuille

Kokonjärvi on Urjalan toiseksi suurin järvi, pinta-alaltaan viisi neliökilometriä. Kunnan lounaiskulmalla sijaitsevan järven tilanne on heikentynyt menneiden vuosikymmenien aikana. Matalana Kokonjärvi reagoi herkästi kuormitukseen. Etenkin loppukesästä sekä pitkien ja tyynien hellejaksojen jälkeen järven pinta värjäytyy usein leväkukinnoista, runsaimmin suojaisissa lahdenpoukamissa.

Kokonjärven suojeluyhdistys perustettiin vuonna 2013 tarkoituksenaan edistää sinällään kauniin, monimuotoisen ja linturikkaan järven tilaa. Kokonjärvi tarvitsee suojelijoita, ja suojeluyhdistykseemme ovat tervetulleita kaikki järven hyvinvoinnista kiinnostuneet. Näiltä sivuilta saat lisätietoa toiminnastamme sekä Kokonjärvestä.

Liity tästä jäseneksi ->

Ajankohtaista

24.2.2024

Kosteikkojen rahoituksien osalta myönteinen päätös

Välkkilänojan valuma-alueella suunniteltujen 8:n kosteikon osalta kaikille on tullut myönteinen rahoituspäätös. Kosteikot kuuluvat SOTKA-kosteikkoihin.

Kosteikkojen rahoitus on haettu pääosin maanomistajien ei tuotannollisina investointeina. Maanomistajat päättävät kosteikkojen toteuttamisesta ja niiden aikataulusta.

Lisäksi Sammakan pienkosteikkojen osalta suunnitelmat, hankinnat ja valmistelut on tehty.

KSY kiittää kaikkia asian toteuttamiseen osallistuneita upeasta työstä Kokonjärven hyväksi.

Kokonjärven kelluvat lintujen pesimälautat

Kokonjärven taantunutta vesilintukantaa pyritään elvyttämään kosteikkojen lisäksi kelluvilla lintujen pesimä- ja levähdyslautoilla.

Kokonjärven Suojeluyhdistys haki Sotka kosteikoilta putkilauttoja. Hakemukseen tuli myönteinen päätös.

Sotka kosteikot hanke toimittaa Kokonjärven suojeluyhdistykselle putkiponttonit kuuteen pesimälauttaan ja pienpetojen pyyntilaitteet.

KSY vastaa osaltaan rahoituksesta, rakentamisesta, rahdista, lauttojen sijoittelusta ja pienpetopyynnistä yhdessä Kokonjärven vesialueiden omistajien ja metsästäjien kanssa.

Odottelemme jäiden sulamista rakennustalkoiden toteuttamiseksi.

Sotka kosteikkojen sivuilta löytyy esimerkkejä kosteikoista ja pesimälautoista.

SOTKA-kosteikot - kosteikko.fi

Ruoppausta syksyllä 2024 Kokonjärvellä

Syksyllä 2022 oli ruoppauksessa mukana hyvä määrä osallistujia.

Syksyllä 2024 järjestetään ruoppausta uudelleen, mikäli kohteita tulee riittävästi.

Ruoppauksesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Aarne Jussilaan, p. 040-90055601 tai sähköposti aarne@jussila.fi tai yhdistyksen osoitteeseen kokon.suojelu@gmail.com.

Edelliseen ruoppaukseen osallistunut Jukka Kangas kertoo:

Erittäin tyytyväisiä ollaan lopputulemaan. Ilman kaivuria ei olisi saatu juuri mitään aikaiseksi. Nyt ranta aukesi mukavasti ja toivotaankin, että vesi tulee vaihtumaan laiturin nokassakin nyt paremmin.

SOTKA-kosteikot YouTube kanava

SOTKA-kosteikot on avannut oman YouTube kanavan, josta voi käydä katsomassa erilaisia SOTKA-kosteikkohankkeita. Kanava löytyy YouTube:sta tunnuksella @sotka-kosteikot6335.

Seuraa yhdistyksen Facebook ilmoituksia:

Kokonjärven suojeluyhdistyksen yhteisöjäsenet

Paijan tilateurastamo

Välkkilä-Seura

Capitolia Oy

Urjalan sementtivalimo Oy