Kosteikko alueet

Sammakan pienkosteikkojen talkoot 8.6.2024

SOTKA-kosteikko SAMMAKAN PIENKOSTEIKOT talkoiltiin kuntoon 8.6.2024
Talkoilla asennettiin Riistakeskuksen Mikko Alhaisen työnjohdolla rumpuputkia ja muita putkitarvikkeita kosteikon toteuttamiseksi

Sammakan pienkosteikkoa rakennettiin talkoovoimin 8.6.2024


Riistakeskuksen Mikko Alhainen kertoo videossa Sammakan pienkosteikosta.

Kilkkaa kuvaa katsoaksesi videon.

Kuvia talkoista

Sammakan pienkosteikot

Kokonjärven suojeluyhdistys ry on ostanut SOTKA kosteikkojen tekemän suunnittelun mukaisesti rumpuputkia, rullaputkia ja muita putkitarvikkeita Sammakan pienkosteikkojen rakentamiseen K-Rauta Syrjälästä. K-Rauta Syrjälä sponsoroi rahdin toimenpidekohteeseen, kiitos!

Sammakan pienkosteikkojen toimenpiteiden aloitusajankohta on vielä auki, mutta pyritään tekemään kaivuutyöt ja putkiasennukset ennen ensi kevättä. Kokonjärven Suojeluyhdistys osallistuu talkoisiin SOTKA kosteikkojen erikoissuunnittelijan ohjauksessa.

Sammakan pienkosteikot ovat kolme toisiaan lähellä olevaa kohdetta, joissa yhdistyy maatalouden vesiensuojelu ja vesilintuelinympäristöjen hoito.Kohteet ovat pieniä, mutta tarjoavat elintärkeää elinympäristöä vastakuoriutuneille vesilintupoikueille touko-kesäkuussa.

Kosteikkojen koko suhteessa valuma-alueeseen ja virtaamaan on suuri, joten niillä on strategisesti merkittävä vesiensuojeluarvo, kun tavoitteena on pienentää Kokonjärveen kohdistuvaa ravinne -ja kiintoainekuormitusta. Kaikilla kohteilla on sovellettu uusia ideoita ja ajatuksia, joilla on suuri esimerkkiarvo. Näiden kohteiden onnistunut toteutus luo edellytyksiä soveltaa samoja ideoita muillakin kohteilla, mikä voi avata ennen huomaamattomia mahdollisuuksia vesiensuojelussa ja elinympäristöjen hoidossa.